Over ons

 

"Hoogdagen Savarin komen terug"

Verschenen in Het Laatste Nieuws, 6 december 2017
Journalist: Timmy Van Assche, Fotograaf: Proot

Met Thierry Debal en Annick Dayer heeft restaurant Savarin nieuwe uitbaters. Samen met chef-kok Thierry De Clerck willen ze het restaurant terugbrengen naar de hoogdagen. "De Savarin is en blijft een begrip", weten de zaakvoerders. 

 

Copyright foto: Proot, Het Laatste Nieuws

Savarin is al jaar en dag een begrip in Oostende. Een van de hoogtepunten dateert van november 2011, toen de zaak met 14 op 20 voor het eerst in de gids Gault&Millau verscheen. In 2012 en 2013 deed toenmalig chef Floris Panckoucke er zelfs nog een puntje bovenop. Na het vertrek van Panckoucke eind 2014 haalde het restaurant echter niet meer datzelfde hoge niveau. Maar het tij lijkt te keren. Ex-eigenaar Guido Dammekens vond met Thierry Debal en Annick Dayer nieuwe uitbaters voor het iconische restaurant.

"Ik heb meer dan twintig jaar in de rubberindustrie gewerkt in België, de Verenigde Staten en Polen. Het permanente buitenlandse leven en de vele nachten op hotel kruipen na een tijdje in de kleren. Ik was dan ook aan een nieuwe uitdaging toe. Mijn vrouw Annick had haar eigen modewinkels, maar heeft zes jaar een mooie ervaring opgebouwd in de horeca. De Savarin overnemen, is meer dan een toffe uitdaging. Over een naamsverandering hebben we nooit gedacht: de naam ronkt nog altijd en ligt goed in de mond." 

Zicht op zee

Het koppel heeft een doordachte strategie uitgedokterd om het restaurant nieuw leven in te blazen. "Ten eerste hebben we marktonderzoek gevoerd naar het restaurantaanbod in Oostende. Wij zijn het enige restaurant dat vanuit elke hoek zicht op zee kan aanbieden en we willen die troef uitspelen. We hebben zwaar geïnvesteerd in ons interieur: een lichte veranda, warme eethoek en gezellige aperitiefhoek. Alle tafels zijn met oog voor detail aangekleed en ook de belichting staat op punt. Mensen moeten in een aangenaam kader kunnen lunchen en dineren. Een wijnklimaatkast met een mooi aantal flessen vormt een 'eyecatcher'."